Coaching

Waar wij ons in het bijzonder in onderscheiden
~ Drie lagen van coaching ~

We coachen onze deelnemers op de onderwerpen die we behandelen tijdens de modules.
Daarnaast bieden we individuele coachtrajecten en Rebalancing voor professionals aan. Hierdoor hoeft iemand niet te switchen van organisatie als er een laagje dieper gewerkt moet worden.

Het verschil tussen Individuele coaching en Rebalancing voor professionals:

Individuele coaching

Een coach helpt je bij veranderingen die jij wenst in je werk en/of in je leven. 
Je waarden leven en andere doelen bereiken gaat niet zomaar. Daar moet je de dingen anders voor doen. In de praktijk zien we vaak dat mensen dezelfde dingen doen en toch een andere uitkomst verwachten.

Je in meer of mindere mate ontevreden voelen over hoe de dingen gaan en toch gewoon elke dag op dezelfde manier doorgaan met je leven. Herken je dat? Zo ja, het is niet raar dat je dat doet. Het is heel menselijk. Het ontstaat vaak vanuit wonderschone eigenschappen en kwaliteiten die je bezit. Zoals zorgen dat je je werk uitstekend doet en dat thuis alles op rolletjes loopt. Soms handel je ook vanuit bewust of onbewust niet willen zien wat er te zien is, niet willen voelen wat er te voelen is. Tel daar dan nog eens oude patronen, misleidende gedachten, beperkende overtuigingen en onverwerkte thema’s bij (die we allemaal hebben) en je kunt je er van alles bij voorstellen dat iets veranderen in je leven en je werk geen sinecure is.  Het leidt soms tot overspannenheid, burn-out en/of lichamelijke klachten. 

Rebalancing voor professionals

Ictus voegt, indien gewenst, aan de standaard coaching een laag toe: Rebalancing voor professionals. Je kunt het ook intensieve individuele coaching noemen. Het is een vorm van coaching die dieper gaat. Het is een methode die ervoor zorgt dat onverwerkte emoties verwerkt worden.  Daardoor ontstaat er ruimte voor nieuwe patronen, gedachten en overtuigingen die je gelukkiger maken en je weer sneller presteert zoals je dat wenst. Dat maakt naast jou ook je werkgever blij. Het is uitermate geschikt voor mensen die voelen dat ze tegen een grens aanlopen of daar aan voorbij zijn gegaan, tekenen van overspannenheid of burn-out vertonen of gewoon een beetje extra nodig hebben.

Behalve gesprekken maken we hier gebruik van zelfonderzoek, lichaamswerk en reflectie. In de praktijk betekent dit dat we meestal een minuut of twintig met je in gesprek zijn om het onderwerp of de situatie waar jij aandacht voor wilt te bespreken. We gaan daarna verder op een behandeltafel. Je lichaam wordt dan letterlijk aangeraakt omdat het de ingang is naar de diepere laag. Al je herinneringen, ervaringen en ga zo maar door zijn daar opgeslagen. 

Hoe dat precies werkt? Je ligt in je ondergoed bedekt met een laken of deken. Als je het prettiger vindt neem je ruim zittende kleding mee (bijvoorbeeld een sportbroekje en hemdje). Dat klinkt best spannend. In de praktijk valt dat erg mee.

De intensieve coaching wordt uitgevoerd in de praktijkruimte van geschoolde, gediplomeerde professionals die de driejarige opleiding tot Rebalancer hebben afgerond. Voor meer informatie klik hier